Twisted Jams: Groente & Fruit krijgt een 2e kans. Nu ook bij Simone’s Kitchen

Van al het eten dat er wereldwijd geproduceerd wordt, wordt er 1 op de 4 calorieën vernietigd of weg gegooid!
Toen de dames achter het concept Twisted Jams dit te horen kregen, zijn zij direct in actie gekomen.

Eén op de tien calorieën die geproduceerd wordt voor consumptie wordt afgekeurd en vernietigd voordat het onze keuken bereikt.
Bij groente en fruit gebeurt dit in veel gevallen al op de veiling. Een aardbei heeft een deukje, of er zit aan een framboos een kapot belletje en direct wordt er een heel pallet afgekeurd. En dat fruit moet dan worden vernietigd.
Eeuwig zonde, want er is helemaal niets mis met de kwaliteit van al dit lekkers. Maar omdat de supermarkten voor de consument besluiten dat zij geen fruit met een deukje willen, wordt dit fruit linea recta afgekeurd. Dit is toch te gek voor woorden?

Angela Vlot en Mirjam van der Werff hebben deze misstand op het vizier gekregen en besloten om hier iets aan te doen. Terugdringen van onnodige voedselverspilling hing bij dit duo al hoog in het vaandel. En zij hebben er kijk op. Want de dames hebben allebei een ruime ervaring in de horeca opgedaan en van dichtbij ervaren hoeveel prachtig voedsel er onnodig verspild wordt.

Ze besloten om zelf een begin te maken met het terugdringen van voedselverspilling en zijn gestart met Twisted Jams; jam van groente en fruit dat gewoon een tweede kans verdient.
Fruit en groente dat door de supermarkten wordt afgekeurd, kopen zij op en hiervan maken zij de meest geweldige jams, chutneys en relishes. En omdat deze dames ook nog eens ongelofelijk veel verstand hebben van smaak, weten zij de mooiste smaakcombinaties te maken met Twisted.

Toen ik de jammeisjes (zoals zij zichzelf graag noemen) voor het eerst ontmoette, hadden zij natuurlijk al heel enthousiast een aantal jams meegenomen om te proeven. En bij de tweede smaak was ik direct al overtuigd van het feit dat deze dames belachelijk veel in huis hadden. Wat hebben wij ons laten verrassen door alle smaken die deze ladies wisten te  combineren!

De jam van appel karamel en zeezout was op zichzelf al geweldig, maar toen ik hierna de aardbei, rabarber limoncello jam proefde was ik gelijk verkocht! Wat een mooie en aparte combinaties. En waar Angela en Mirjam ook nog eens over hadden nagedacht, is dat deze jams niet alleen op een boterham geweldig smaken, maar ook bij een stukje kaas of zelfs bij vis of chips waanzinnig goed passen.

We zijn er oprecht trots op dat wij vanuit Simone’s Kitchen deze geweldig jams mogen verkopen. Je helpt met hiermee aan het terugdringen van voedselverspilling en (misschien nog belangrijker) je beleeft weer een aantal geweldige smaakcombinaties.
Omdat de ‘jammeisjes’ wel afhankelijk zijn van de groente en fruit die wordt afgekeurd, weten zij ’s ochtends vaak niet wat zij ’s middags voor jams maken. Dus is het voor ons ook wat complexer om de diverse waanzinnige smaken, structureel in de shop aan te bieden.

Angela en Mirjam, de breinen achter geweldige smaakcombinaties. Foto: Markt om de Hoek
Angela en Mirjam, de breinen achter geweldige smaakcombinaties. Foto: Markt om de Hoek

Wil jij deze Twisted Jams nu ook proberen? Dan heb je bij Simone’s Kitchen de gelegenheid een verrassingspakket te bestellen . Hiermee ontvang je drie verrassende en waanzinnige jams die letterlijk met van alles te combineren zijn. Probeer ze ook maar eens bij kaas of een mooi stukje vlees. Altijd het fruit van het seizoen en op zeker 100% op smaak. Dus lekker smikkelen en ook nog een goede daad doen!
En natuurlijk doen wij je dan een mooie aanbieding. Drie verschillende smaken jam (de smaken zijn een verrassing) niet voor de normale prijs van 12,75 maar voor slechts 11,00!
Je gaat zeker merken dat de smaakcombinaties die de dames verzinnen ook voor jou een belevenis zijn.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
X