Homemade barbecuesaus

Barbecuesaus met appelciderazijn

Je kunt onze appelciderazijn natuurlijk gebruiken om heerlijk door je salade te doen, maar je kunt met deze heerlijke azijn nog veel meer lekkers maken.

barbecuesaus

Barbecuesaus zonder suiker

Deze heerlijke barbecuesaus maak je zonder suiker en natuurlijk met onze appelciderazijn. Als zoetstof gebruik je de dadels, welke je eerst in de blender heel even laat weken zodat ze wat zachter worden en beter mengen met de rest van de ingrediënten.

homemade barbecuesaus

Homemade barbecuesaus

Yield: 300 ml

Ingredients

 • 300 gr tomatenpuree
 • 100 ml kokend water
 • 3 el appelciderazijn
 • 3 medjool dadels fijngesneden
 • 1/2 el kokosolie
 • 1/2 tl mosterdpoeder
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 1/2 uipoeder
 • 2 el kokosnoot aminos

Instructions

  Doe de tomatenpuree, kokende water, de appelciderazijn en de fijngesneden dadels in een blender. Laat het even 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden.Draai de ingrediënten in de blender glad. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer schoon zodat alles goed wordt vermengd. Zet het tomatenpuree mengsel apartVerwarm de kokosolie in een steelpannetje op medium vuur. Voeg de mosterdpoeder, de gerookte paprika, uienpoeder en de kokosnoot aminos toe en roer tot het gaat geuren. Dit duurt ongeveer 30 seconden.Haal het pannetje van het vuur, voeg het tomatenpureemengsel toe en roer goed. Voeg 150 ml water toe, zet het pannetje terug op het vuur en laat het zachtjes koken met de deksel er schuin op (het spettert nogal dus zoner deksel zit je keuken onder de tomatenprut) tot de saus de gewenste dikte heeft. Houd er rekening mee dat de saus wat dikker wordt als deze is afgekoeld.Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Schep in een schone afsluitbare pot en bewaar maximaal 2 weken in de koelkast.

 

 

Skip to Recipe
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
X